merhaba
fatek fbs10ma da proximity bağladım.
updown counter de değer okuyorum.
ancak hız ve devir yapamadım. 83.spd ile olmadı. yardımcı olabilecek varmı acaba?
teşekkürler
proximity ile hız ve devir
Re: proximity ile hız ve devir
Merhaba;
Videoyu izlediğinizi düşünüyorum ancak yine de bağlantıyı aşağıya bırakıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=sVbyT4_4Ci0
Tam olarak hangi aşamada sorun yaşıyorsunuz. Örneğin SPD fonksiyonu çıkışından hiç mi değer okuyamıyorsunuz? Yoksa bir değer geliyor devamında mı sorun var. Veya sıra dışı bir uyarı mı var?
Ayrıca projenizi buradan gönderirseniz inceleyebilirim.
Videoyu izlediğinizi düşünüyorum ancak yine de bağlantıyı aşağıya bırakıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=sVbyT4_4Ci0
Tam olarak hangi aşamada sorun yaşıyorsunuz. Örneğin SPD fonksiyonu çıkışından hiç mi değer okuyamıyorsunuz? Yoksa bir değer geliyor devamında mı sorun var. Veya sıra dışı bir uyarı mı var?
Ayrıca projenizi buradan gönderirseniz inceleyebilirim.
Öncelikle Teşekkürler ilginiz için.
evet videoyu daha önce izledik. aynısını tekrar yaptık ve yükledik. yine aynı hatayı verdi.
enkoder ile de yaptık onda da aynı hatayı gördük
gelen hata ;
83.SPD S:X0 SPD in girişi (x0-x7) HSC setup ile uyuşmuyor.
evet videoyu daha önce izledik. aynısını tekrar yaptık ve yükledik. yine aynı hatayı verdi.
enkoder ile de yaptık onda da aynı hatayı gördük
gelen hata ;
83.SPD S:X0 SPD in girişi (x0-x7) HSC setup ile uyuşmuyor.
Merhaba;
Sorunun sebebi "Proje/IO Konfigürasyon/Zamanlayıcı-Sayıcı" kısmında atamış olduğunuz dijital girişleri SPD fonksiyonunda kullanamazsınız. Bunu yapabilmek için aynı sinyali başka bir dijital girişe paralel olarak bağlamalısınız ve o dijital girişi SPD fonksiyonunda kullanmalısınız.
Sorunun sebebi "Proje/IO Konfigürasyon/Zamanlayıcı-Sayıcı" kısmında atamış olduğunuz dijital girişleri SPD fonksiyonunda kullanamazsınız. Bunu yapabilmek için aynı sinyali başka bir dijital girişe paralel olarak bağlamalısınız ve o dijital girişi SPD fonksiyonunda kullanmalısınız.
dediğiniz gibi yaptım problem çözüldü.
teşekkürler
teşekkürler
Merhaba
proximity ile yaptık. bir turda 4 puls okuyoruz. ancak ölçülen devir 15 'in katları halinde gösteriyor. yani 15-30-45-60 .... gibi. bizim istediğimiz 1 tur/dk çözünürlükte okumak. (ölçmem gereken 40 devir/min)
aklımıza gelen yollar var olurmu olmaz mı ve nasıl yapabiliriz bilemiyoruz .
* örneğin 2 puls arası zaman ölçüp bunu devir ile ilişkilendirebilirmiyiz
* okunan devirlerin ortalamasını alıp 1 devir/min çözünürlükte görebilirmiyiz.
* ......
bu konuda bir çözüm önerisi olan varmıdır.
enkoder ile istediğimiz çözünürlük te okuyabiliriz ancak enkoder ile hareketi almak imkanı yok.
teşekkürler.
proximity ile yaptık. bir turda 4 puls okuyoruz. ancak ölçülen devir 15 'in katları halinde gösteriyor. yani 15-30-45-60 .... gibi. bizim istediğimiz 1 tur/dk çözünürlükte okumak. (ölçmem gereken 40 devir/min)
aklımıza gelen yollar var olurmu olmaz mı ve nasıl yapabiliriz bilemiyoruz .
* örneğin 2 puls arası zaman ölçüp bunu devir ile ilişkilendirebilirmiyiz
* okunan devirlerin ortalamasını alıp 1 devir/min çözünürlükte görebilirmiyiz.
* ......
bu konuda bir çözüm önerisi olan varmıdır.
enkoder ile istediğimiz çözünürlük te okuyabiliriz ancak enkoder ile hareketi almak imkanı yok.
teşekkürler.
Merhaba;
Bildiğimiz tek yöntem bu fonksiyon.
15 ve katlarının sebebi 60/4=15.
Dakikanın bir tam turdaki pals sayısına bölümünden gelmektedir.
Bu durumda bir tam turda 60 pals elde ederseniz ancak 1 birim hassasiyet elde edilebilir.
Bildiğimiz tek yöntem bu fonksiyon.
15 ve katlarının sebebi 60/4=15.
Dakikanın bir tam turdaki pals sayısına bölümünden gelmektedir.
Bu durumda bir tam turda 60 pals elde ederseniz ancak 1 birim hassasiyet elde edilebilir.