servo kontrolü

(Fatek - FBs/B1/B1z/HB1)
Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Re: servo kontrolü

Mesaj gönderen Volkan »

ercann yazdı: Pzr Eyl 12, 2021 8:29 pm Dediğinizi yaptım denedim oldu teşekkürler
Sıfıra geldiğinde belli zaman beklemesini istiyorum waıt time datadan yada sayı değeri giriyorum beklemiyor hemen yeni pozisyona gidiyor bunu nasıl bekletebilirim
Normal şartlar altında bir adımdan diğerine geçişte bir gecikme tanımlandı ise bu işlenme alınmalıdır. Tablonuz da kullandığınız registerları başka bir yerde kullanıp kullanmadığını kontrol edebilir misiniz? Tablo registerlarını aşağıdaki görselde olduğu gibi kontrol edebilirsiniz. Tablodaki adım sayısı arttıkça kullanılan register sayısı da artmaktadır.
resim_2021-09-12_233006.png
resim_2021-09-12_233006.png (12.01 KiB) 3122 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Re: servo kontrolü

Mesaj gönderen Volkan »

ercann yazdı: Pzr Eyl 12, 2021 8:29 pm eksen referansında olduğu halde ilk start veriğimde bazen eksiye gidiyor 140 hspso komutundan artı yönde olduğu halde bunu neden yapar acaba
Bir çok sebebi olabilir. Önceliklik olarak geriye gittiği anda anlık pals pozisyonunu (.0 kanal için DR4088) kontrol edebilirsiniz. Buradaki artan bir değer olmalıdır. Değer artıyor ancak hareket ters yönde ise Y1 dijital çıkışının (0. kanal için) sağlıklı bir şekilde servo sürücüye ulaştığına emin oldunuz. Y1 çıkışında bir temassızlık servonun hareket yönünü direkt olarak etkiler.

“FBs-PLC” sayfasına dön