RTC
-
automation
RTC
Merhaba RTC de gün veya aya göre her değiştiğinde bir tagi setlemem ya da resetlemem gerekiyor. Bir yöntemle deneme yaparak counter saydırıyorum ama cycledan dolayı çoğunlukla kaçırıyor. Nasıl bir yol geliştirebiliriz?
-
automation
Re: RTC
Daha doğrusu günün belirli saatinde ya da ayın belirli bir gününde belirli bir register (r100) içindeki değerin sıfırlanması gerekiyor. Ve bunu PLC kapalı iken de yapabilmesi gerekiyor
Merhaba;
PLC kapalıyken herhangi bir işlem yapabilmesinin bir yolu yoktur. Tek yolu PLC'nin enerji altında ve RUN durumunda olmasıdır.
Karşılaştırma kısmında ise büyük eşit fonksiyonu ve hattın yükselenenini kullanarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
PLC kapalıyken herhangi bir işlem yapabilmesinin bir yolu yoktur. Tek yolu PLC'nin enerji altında ve RUN durumunda olmasıdır.
Karşılaştırma kısmında ise büyük eşit fonksiyonu ve hattın yükselenenini kullanarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
-
automation
Evet o komutları kullanıyorum. Ama cihaz içinde saat her zaman çalıştığı için bir çözüm yolu olabileceğini düşünmüştüm.
Evet, enerji olmasa bile RTC çalışmaya devam edecektir. Ancak herhangi bir karşılaştırma ve buna bağlı reset işlemi yapılabilmesi mümkün değildir.
Örneğin PLC enerji altında olsa ve STOP modunda olsa yine aynı durum geçerli olacaktır.
Örneğin PLC enerji altında olsa ve STOP modunda olsa yine aynı durum geçerli olacaktır.
-
automation
Teşekkür ederim.
Peki şöyle bir şey yapabilir miyiz
Ayın 31 inde R0 değeri 15 diyelim ertesi gün ayın 1 inde cihaz ilk enerjilendiğinde registrı bir seferlik sıfırlasak?
Her yeni günde bu şekilde bir işlem yapsak
Bunu programsal olarak yapmanın bir yolu var mı?
Peki şöyle bir şey yapabilir miyiz
Ayın 31 inde R0 değeri 15 diyelim ertesi gün ayın 1 inde cihaz ilk enerjilendiğinde registrı bir seferlik sıfırlasak?
Her yeni günde bu şekilde bir işlem yapsak
Bunu programsal olarak yapmanın bir yolu var mı?
İlk tarama için M1924 bitini kullanacağız.
Ardından gün register (R4131) değerine bakacağız. Bir önceki değerini bir registera kaydederek ilk enerji verildiğindeki durumuna bakacağız. Eğer bir fark var ise R0 resetlenecek. Aşağıda sizin için bir örnek hazırladım. Örnekte R50 resetleniyor.
Ardından gün register (R4131) değerine bakacağız. Bir önceki değerini bir registera kaydederek ilk enerji verildiğindeki durumuna bakacağız. Eğer bir fark var ise R0 resetlenecek. Aşağıda sizin için bir örnek hazırladım. Örnekte R50 resetleniyor.
-
automation
İstediğim şey bu ! Teşekkürler