Merhaba.
Yaptığım sistemde liner cevtel ile pozisyon okumaktayım.
Şöylesi bir sorunum var.
pozisyonlamayı büyük eşitse ve küçük eşitse fonksiyonları ile yapabiliyorum.
fakat sistemin ataletinden dolayı haliyle sistem dur dediği vakit yazılan değeri geçmiş bulunuyor örnek olarak pozisyon değeri 1000 de dur dediğimde 1010 seviyesinde kapanmış oluyor ileri geri 1000'de 10 toleransım var gibi.
bu toleransın bana bir zararı yok fakat benim bir yüzdelik alıp sistemden ok çıkışı almam gerekli .
yani 1000 de dur dedim + 1010 - 9980 geldiğinde çıkış alabilmeyi nasıl yapabilirim ?
Fonksiyon ile karşılastırma
Re: Fonksiyon ile karşılastırma
Merhaba
Anladığım kadarıyla cetvel pals üretiyor. Öncelikli olarak bu karşılaştırma işlemini interrupt ile yapmak gerekiyor. Bu sayede olabilecek en hızlı şekilde sistemi durdurabiliriz. Aşağıdaki örnek üzerinden interrupt yapabilirsiniz.
viewtopic.php?f=2&t=648
Anladığım kadarıyla cetvel pals üretiyor. Öncelikli olarak bu karşılaştırma işlemini interrupt ile yapmak gerekiyor. Bu sayede olabilecek en hızlı şekilde sistemi durdurabiliriz. Aşağıdaki örnek üzerinden interrupt yapabilirsiniz.
viewtopic.php?f=2&t=648
Cetvel 0/10 v çalışıyor
37 numaralı (37.ZNCMP) fonksiyon ile sorununuzu giderebilirsiniz. Öncesinde matematiksel işlemler yaparak okuduğunuz değerin toleransını hesaplatmanız lazım (%cinsinden). Eklenen örnek programı inceleyerek deneyebilirsiniz.
ZNMCP yi uyarlayarak hallettim
teşekkürler.
teşekkürler.