Hmi ile Argox Yazıcı Haberleştirme

Umut

Hmi ile Argox Yazıcı Haberleştirme

Mesaj gönderen Umut »

Merhaba,
Fatek çok aşina değilim aşamadığım bir konu var,
Makro yu bir türlü aşamıyorum delta da yapıyorum fakat fatek biraz farklı geldi üreticisi ilede mesajlaştık onlarda saçma bir şekilde yardımcı olamadılar.
Sorunum şu fatek hmi ile argox os-214 plus marka yazıcıdan çıktı alamıyorum.
haberleşme ayarlarını türlü türlü denedim gene aynı baglantılardan eminim ekte bazı denediğim şeyleri paylaştım barkodda olasını istedigim şeyler basit şeyler fakat yazıcıdan herhangi bir şey çıkaramadım usb ile pc den çıkarabiliyorum fakat ekrandan olmuyor.Ekte bazı resimler var umarım bilgisi olan vardır yoksa kafayı yicem 3 gündür tık yok.
farklı denemelerin resimlerini attım plc ayar sayfasından yapınca makro kodu gerekicek sanırım bilmiyorum nasıl yapılcagını
Fatek Sürümü 1.6.54
222.JPG
222.JPG (45.16 KiB) 7506 kere görüntülendi
22.JPG
22.JPG (44.36 KiB) 7506 kere görüntülendi
11.JPG
11.JPG (44.36 KiB) 7506 kere görüntülendi
Kairat

Re: Hmi ile Argox Yazıcı Haberleştirme

Mesaj gönderen Kairat »

Merhaba!
1- HMI-Yazıcı arasındaki haberleşmeyi USB üzerinden mi salamaya çalışıyosunuz? (Eğer USB üzerinden haberleşmeye çalışıyorsanız, yazıcınızın PictBridge özelliğini desteklemesi lazım)
2- Seri haberleşme (RS232 veya RS485) ile haberleşmeye çalışıyorsanız, ARGOX OS-214 Argox PPLB'yi destekliyor mu?
3- Son görseldeki kullanım hatalıdır. "Bağlantı" sekmesinden "PLC cihazı" bölümünden yazıcıyı TANITMAMANIZ gerekir. Yalnızca "Yazıcı" kısmında tanıtmalısınız.
Aşağıda bıraktığım linkte 117. sayfayı inceleyin lütfen:
https://fonksiyonelas.com.tr/yuklemeler ... 3_2021.pdf
Umut

Mesaj gönderen Umut »

rs 232 ile çalışıyorum evet yazıcım destekliyor PPLB yi
yazıcı olarak tanıtıyorum attıgınız sayfadaki gibi denemiştim fakat herhangi bir sonuç alamıyorum yazıcım tepki vermiyor
sadece kontrol bitini 1 yapıyorum ve ardından kontrol adresini 3 yapıyorum boş kagıtveriyor sadece
Kairat

Mesaj gönderen Kairat »

Merhaba!
Bölgenizde size destek olabilecek ekibe durum izah edilmiştir.
Sizinle iletişim halinde olacaklar.
Kilitli

“HMI” sayfasına dön