Reçete Kullanımı
-
Myildizili1
Reçete Kullanımı
Merhaba, Sn. Volkan bey.
Reçete kullanımı hakkında bir sorum olacaktı. Reçeteyi oluşturdum kullanıyorum fakat cihazı kapatıp açtığım da aynı reçeteden devam etmesini sağlayamaz mıyım ? Sürekli başa dönüyor.
Reçete kullanımı hakkında bir sorum olacaktı. Reçeteyi oluşturdum kullanıyorum fakat cihazı kapatıp açtığım da aynı reçeteden devam etmesini sağlayamaz mıyım ? Sürekli başa dönüyor.
Re: Reçete Kullanımı
Merhaba;
Eğer P2 serisi bir operatör panel kullanıyorsanız:
Reçete düzenleme sayfasında "Reçete sayısı Kontrol Adresini" XNVA gurubundan bir adresten kullanınız.
Ayrıca "Açıldığında Reçete Sayısını Sıfırla" işaretsiz olsun.
Ardından XNVA adres grubunu kalıcı olarak ayarlamak için aşağıdaki adımı izleyiniz.
viewtopic.php?f=13&t=190
Eğer P2 serisi bir operatör panel kullanıyorsanız:
Reçete düzenleme sayfasında "Reçete sayısı Kontrol Adresini" XNVA gurubundan bir adresten kullanınız.
Ayrıca "Açıldığında Reçete Sayısını Sıfırla" işaretsiz olsun.
Ardından XNVA adres grubunu kalıcı olarak ayarlamak için aşağıdaki adımı izleyiniz.
viewtopic.php?f=13&t=190
-
Myildizili1
Merhaba , Sn. Volkan bey.
Reçete düzenim ekteki gibidir. Fakat. Bende parametre tek reçete sayısı fazla. 1 Parametre 15 Reçete kullanıyorum. Örneğin 5. parametre çalışıyor. Fakat elektrik kesintisin de bu otomatik 1. parametreye geçiyor. Bunu nasıl yapabilirim. Bu adreslemeyi nasıl otomatikleştirebilirim. XNVA ile alakalı bir durum mu buda ?
Reçete düzenim ekteki gibidir. Fakat. Bende parametre tek reçete sayısı fazla. 1 Parametre 15 Reçete kullanıyorum. Örneğin 5. parametre çalışıyor. Fakat elektrik kesintisin de bu otomatik 1. parametreye geçiyor. Bunu nasıl yapabilirim. Bu adreslemeyi nasıl otomatikleştirebilirim. XNVA ile alakalı bir durum mu buda ?
-
Myildizili1
Merhaba , Sn. Volkan bey.
Hedef adresi ile Reçete Kontrol Sayısı Adresini aynı girmişsiniz. Sorun bu yüzden. Kontrol adresini veya hedef adresini değiştiriniz.
-
Myildizili1
Sn. Volkan bey, peki hangisi ni değiştirmem gerekli ? Hedef adres PLC ye yazacağı register adresi değil mi ?
yada Reçete Kontrol Sayısı Adresini neye göre seçmeliyim ? Herhangi bir adres mi olmalı yoksa okuyacağı bir adres mi olmalı ?
yada Reçete Kontrol Sayısı Adresini neye göre seçmeliyim ? Herhangi bir adres mi olmalı yoksa okuyacağı bir adres mi olmalı ?
Reçete Kontrol Sayısı Adresini değiştirin. Bu adresi başka hiç bir yerde kullanmadığınıza emin olun. Örneğin seçili reçete 5 ise bu adreste 5 değeri görünecektir. Ya da bu adrese 15 yazarsanız 15. reçete seçilecektir.
-
Myildizili1
Reçete Kontrol Sayısı Adresine boş bir Register yazıyorum. Doğru mudur. Ve bu registeri hiçbir yerde kullanmıyorum.
-
Myildizili1
Şimdi olayı çözdüm. XNVA adresini yeni gördüm. $U:XNVA0 olarak ayarladım. Sanırım sorun ortadan kalkacaktır.