Buzzer kontrol

nikonbey

Buzzer kontrol

Mesaj gönderen nikonbey »

Iyi gunler,
Buzzeri her 1 saniyede 1 saniye uzunlugunda calistirmak istiyorum ama sadece bip seni geliyor,
Hmi ye gelen verinin belirli degeri gectigi zaman buzeri tetikleyen script yazdim ama buzzer uzunlugunu ayarlayamiyorum , ve baska bir komut kullaninca mesela:
while @PC:3x3[$I0]>100
play_sound("Alarm signal 2.mp3[221690410]")
endwhile
buradaki play_sound hic bir sey yapmiyor, deneme amacli beep() ekleyince tek bir beep sesi geliyor ama benim amacim deger yuksek oldugu surece buzzer ile 1 saniye araliklarla ikaz vermek
Kullanıcı avatarı
Selçuk

Re: Buzzer kontrol

Mesaj gönderen Selçuk »

Merhaba,

HMI 'a gelen veri belirli değeri geçtiğinde bir Bit'i aktif edin. Örneğin M10. Daha sonra Makro ile;

İf @0:M10== 1
beep () // buzzer sesi çıkart $u:V0=1
endif

Yazarak M10 biti ne zaman aktif olursa Buzzer de o zaman aktif olacaktır. Siz 1 saniye aralıkla istiyorsanız, M10 Bitini 1 Saniye aralıklarla aktif etmeniz yeterli olacaktır.

İyi çalışmalar dileriz.
nikonbey

Mesaj gönderen nikonbey »

Cevabiniz icin tesekkur ederim fakat beep() fonksiyonu her sefer bana kisa bir ses veriyor benim amacim bunu tetikledigim zaman bana 1 saniye surekli beep sesi vermesi bunu nasil yapacagimi bilmiyorum.
1 saniye araliklarla 1 saniye beep sesi nasil elde ederim ?
Kullanıcı avatarı
Selçuk

Mesaj gönderen Selçuk »

Rica ederiz. Göndermiş olduğumuz örneği denediniz ve istediğinizi karşılamıyorsa şayet bu konu üzerinde deneme yapılıp size geri dönüş yapılacaktır.

İyi çalışmalar.
Kilitli

“HMI” sayfasına dön