esselamu aleyküm.. hmi makro 32bit matematiksel işlem yapcam. lakin şöyle bir not düşülmüş
※Uyarı: Eğer 16Bits-UINT dışında veri türleri kullanmanız gerekiyorsa, 【Etiket Kütüphanesi】nde bulunan taqs setini kullanmalısınız ve bu, Script içinde kullanıldığında tanınacaktır; kullanılmayan etiketler 16Bit-UINT işlemleriyle kullanılacaktır.
tam anlayamadım, etiket kütüpanesnden tag eklyorum ama makrodan secemyorum. script mefhumunuda açablirseniz..teşekkürler..
Makro komutları ile , 32Bits-UINT
Re: Makro komutları ile , 32Bits-UINT
Merhaba
Bu, 16Bit-UINT adresleri makro içerisinde direkt olarak kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Ancak bunun dışındaki formatları kullanmak istiyorsanız Etiket Kütüphanesinden etiketler oluşturmak zorundasınız. Aşağıdaki görselde 32bit seçildiğinde artık "cihaz" sekmesinin olmadığını görebilirsiniz.
Örneğin 32bit-FLOAT değerleri toplayalım. Öncelikle Etiket Kütüphanesinde yeni etiketler oluşturun.
Ardından makroyu açın ve etiketleri tanımlayın.
ASCII formatındaki değişkenleri matematik işlemlerinde kullanamazsınız.
Bu, 16Bit-UINT adresleri makro içerisinde direkt olarak kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Ancak bunun dışındaki formatları kullanmak istiyorsanız Etiket Kütüphanesinden etiketler oluşturmak zorundasınız. Aşağıdaki görselde 32bit seçildiğinde artık "cihaz" sekmesinin olmadığını görebilirsiniz.
Örneğin 32bit-FLOAT değerleri toplayalım. Öncelikle Etiket Kütüphanesinde yeni etiketler oluşturun.
Ardından makroyu açın ve etiketleri tanımlayın.
ASCII formatındaki değişkenleri matematik işlemlerinde kullanamazsınız.