Ac motor kontrolü?

(Fatek - FBs/B1/B1z/HB1)
rtkmln

Re: Ac motor kontrolü?

Mesaj gönderen rtkmln »

Cevabınız için teşekkürler,
1)Attığınız örnekte analog giriş r3840 r0 skala edilmiş r0 değeri 86. komuttan nerden okunmuş?
2)Sn sıcaklık sensörünün başlangıç noktası demişsiniz? Analog giriş için hangi kanalı baz alacak yani hangi registerı?
3)Analog çıkışım yok ama OR nin bir registera analog çıkış gibi atama yapmasını istiyorum. Örneğin 80 ile 110 derece arasını baz alıp 40 ile 80 değerlerinin OR registerına okunan sıcaklığa göre atanmasını istiyorum.
4)Kullandığım rezistans direk olarak PWM komutu ile sürülebiliyor. Bu da rezistans elektronik kartıında dahili ssr olduğu anlamına gelmez mi? Bu yüzden 82. komuttaki To değerine 3.maddedeki analog çıkış değerini atamak istiyorum.(Çözümün bu şekilde olduğunu düşünüyorum) Bu değere sıcaklığa göre atama yapılacak. Tp değerim sabit 200 olacak.

Yani genel olarak PID fonksiyonunun analog giriş modülü ve analog çıkış olarak kullanımında problemim var. PWM komutunu kullanmadan Tp değerine ben 200 değerini nasıl atayacağım mesela?

Cevabınız için teşekkür ederim kolay gelsin.
rtkmln

Mesaj gönderen rtkmln »

Bir de bu sorudan bağımsız olarak RTD modülden sıcaklığı nasıl okumalıyım. 33. komutu kullanarak 0-16383 arası skala mı yapmam gerekiyor yoksa farklı bir yolu mu var? Daha önce hiç kullanmadım
Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Mesaj gönderen Volkan »

Merhaba;

Aşağıdaki videodan FBs-RTD modülünün ayarlarını yapabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=TSKMS-6 ... 7f&index=5
rtkmln

Mesaj gönderen rtkmln »

Volkan yazdı: Cmt Eyl 18, 2021 8:39 pm Merhaba;

FUN86 kullanmalısınız. Bu fonksiyonda hali hazırda bir PWM çıkışı bulunmaktadır. PWM çıkışına bir SSR bağlayarak rezistans kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz. FUN86 fonksiyonu PT100 veya termokupl ile birlikte çalışmaktadır (analog giriş ile de çalışabilmektedir)
viewtopic.php?f=5&t=330

Fonksiyonu oluştururken Yn bölgesine yazdığınız çıkış (ör. Y0) PWM olarak kullanacağınız çıkıştır. Bu çıkış transistör olmak zorundadır.
Sn bölgesine girdiğiniz değer sıcaklık sensörünün başlangıç numarasıdır. Örneğin 0 girerseniz sıcaklık modülünün (ör FBs-6RTD) ilk kanalını PID için geçerli kılarsınız.
Zn bölgesine girdiğiniz değer sıcaklık sensörünün toplam kanal sayısıdır. Örneğin 1 girerseniz sıcaklık modülünün (ör FBs-6RTD) sadece ilk kanalını PID için geçerli kılarsınız. Özetle 1 kanallık bir PID oluşturursunuz.
Sv değeri set değeridir. İstenen sıcaklık değeri buraya girilir. 21 derece için 210 girilmelidir.
Os değeri offset değeridir. Kabul edilebilir hata oranıdır. 1 derece için 10 girilmelidir. Bu oran aşıldığında PID fonksiyonu ALM çıkışı aktif olur.
PR, IR ve DR PID katsayılarıdır. Bu değerler PID çıkışının tepkisine doğrudan müdahale eder.
OR analog çıkıştır.
Tekrardan merhaba analog girişle pid yapıyorum.
R0 dan bilgi almak için 42330 u R4003 e ve 10000 i R4004 e move ediyorum.
Peki aynı proje içerisinde iki adet 86. komut kullanacağız diyelim.
2. PID komutundan R1 den bilgi almak için 42330=R4003 ve 10001=R4004'e move etmemiz gerektiğini belirtmişssiniz peki 2.PID komutuna bunu nasıl tanımlayacağız?
Ayrıca buna ek olarak ALM çıkışı ON oluyor bunun olası sebeplerine datasheetten inceledim fakat tespit edemedim. Bir öneriniz var mı?

Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Mesaj gönderen Volkan »

Merhaba;

Zn bölgesine girdiğiniz değer kadar PID tekrarlanacaktır. Örneğin Zn bölgesine 2 değerini girerseniz tek PID fonksiyonunun içerisinde 2 farklı fonksiyon kullanmış olursunuz. Kalan tüm bölgelere girdiğiniz değerler ikiye çıkar. Örneğin Sv bölgesine R200 girdiyseniz R201'de ikinci PID fonksiyonu için kullanılmış olur. Projenizde kullandığınız registerları kontrol etmek için "Proje/Açıklama/Eleman Açıklaması (Project/Commets/Element Comment)" yolunu izleyiniz.

Os değeri offset değeridir. Kabul edilebilir hata oranıdır. 1 derece için 10 girilmelidir. Bu oran yukarı yada aşağı yönde aşıldığında PID fonksiyonu ALM çıkışı aktif olur. ALM çıkışı PID fonksiyonunun çalışmasına engel değildir. Özetle belirlediğiniz bir limit doğrultusunda uyarı çıkışı verir.

“FBs-PLC” sayfasına dön