komutlar hakkında

(Fatek - FBs/B1/B1z/HB1)
bayram.caliskan

komutlar hakkında

Mesaj gönderen bayram.caliskan »

Merhaba
FBs serisi plc kullanıyorum. başka markadan geçiş yapacağım. çözmem gereken bazı sorularım var.
1. bir dizi marker yada fiziksel çıkışı set ve reset etmek istiyorum. bu komutlar hakkında bilgi alabilirmiyim?
2. plc run konumuna geldiğinde sürükli on olan ve yükselen kenar çıkarak kontaklar varmı?
3. son olarakta belirli zamanlar çıkış vererek(1ms 10ms ve 100ms gibi) kontak varmıdır
Kairat

Re: komutlar hakkında

Mesaj gönderen Kairat »

Merhaba!
1. sorunun cevabını görsel olarak paylaştım. Yukarıda kalan FUN114 M1 bitinden M5 bitine kadar olan bölgeyi setler. Aşağıda kalan FUN114 M6 bitinden M10 bitine kadar kalan bölgeyi resetler, burada fonksiyonun 1/0 girişine dikkat edin.
zone_set_reset.JPG
zone_set_reset.JPG (149.28 KiB) 5818 kere görüntülendi
2. M1924 bitidir. PLC RUN olduğunda " pals üretir. Bu hattın sonunda direkt bir bobini setleyebilirsiniz, o bobin PLC RUN konumuna geçince sürekli setli kalır.
(Bu bilgiye Winproladder "Yardım" seçeneğinden "Özel Kütük ve Bobinler"den ulaşabilirsiniz.)

3. M1920 biti 0.01 saniyede bir pals üretir, M1921 biti 0.1 saniyede bir pals üretir, M1922 biti 1 saniyede bir pals üretir.
(Bu bilgiye Winproladder "Yardım" seçeneğinden "Özel Kütük ve Bobinler"den ulaşabilirsiniz.)

“FBs-PLC” sayfasına dön