GMT PLC MODBUS ADRESLERİ

Anonim
Mesajlar: 60
Kayıt: Cmt Eyl 11, 2021 10:02 am

GMT PLC MODBUS ADRESLERİ

Mesaj gönderen Anonim »

Merhabalar,

Elimizde GMT marka PLC bulunmaktadır. Programını GMT Suite programı ile yapmaktayız. Haberleşeceği ekran markası ise FATEK olacaktır. Aynı markalar olsa Modbus adreslerini çok kolay bir şekilde hmi'ye aktarabiliyorum. FV designer programızda doğrudan farklı PLC olarak GMT markasının bulunmadığını biliyorum. Acaba bu GMT Suite programındaki Modbus adreslerini direk FV Designer programına aktarabilir miyim ?

Teşekkürler. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Volkan
Mesajlar: 1053
Kayıt: Prş Tem 29, 2021 8:40 am
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: GMT PLC MODBUS ADRESLERİ

Mesaj gönderen Volkan »

Merhaba,

Aşağıdaki örneği inceleyebilirsiniz.

viewtopic.php?f=16&t=175

Etiket aktarımı için elde ettiğiniz veri tam olarak hangi formatta? TXT, XLS gibi. Bir dosya yada metin var ise buradan göndermenizi rica ediyorum. Sonrasında ne yapabiliriz sizinle paylaşacağım.
Anonim
Mesajlar: 60
Kayıt: Cmt Eyl 11, 2021 10:02 am

Re: GMT PLC MODBUS ADRESLERİ

Mesaj gönderen Anonim »

Cevabınız için teşekkür ederim. XLS formatında oluyor. Deneme amaçlı farklı formatlarda taglar oluşturdum. Yardımınızı bekliyorum. Kolay gelsin.
fatek_tag_deneme.rar
(9.47 KiB) 409 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
Volkan
Mesajlar: 1053
Kayıt: Prş Tem 29, 2021 8:40 am
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: GMT PLC MODBUS ADRESLERİ

Mesaj gönderen Volkan »

Bu gibi durumlarda FvDesigner yazılımda Etiket Kütüphanesi kısmından dışa aktar özelliğini kullanarak Fatek'in kabul etmiş olduğu xls formatındaki dosyayı elde ediyoruz. Ve bu dosya ile karşı cihazın verilerini birleştiriyoruz. Ekte sizin gönderdiğiniz örnek ile birleştirme işlemini yaptım. FvDesigner Bağlantı sayfasından bağlantı adını GMT olarak giriniz.
GMT_tags.rar
(9.28 KiB) 393 kere indirildi
Kilitli

“HMI” sayfasına dön