Dururken hareket etme

(Veichi - Pals/Analog/CanOpen/Profinet/EtherCAT)
Anonim

Dururken hareket etme

Mesaj gönderen Anonim »

Bir testerenin yukarı aşağı kontrolünde servo kullanıyorum. hareket halinde iken bir sorun yok. ancak motor durduğunda yavaş yavaş hareket etmeye başlıyor. PLC kısmına baktım fonksiyon çıkış vermiyor. plc çıkışlarını söktüm ancak motor dönmeye devam etti. servo kısmındaki soketi sökünce motor duruyor. güç ve sinyal kablolarını mümkün olduğunca uzak tuttum ancak alan sorunu var. ister istemez yakınlar birbirlerine. Duruş anında motordaki hareketi nasıl engelleyebilirim
Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Re: Dururken hareket etme

Mesaj gönderen Volkan »

Merhaba;

Sorununuzun kaynağı büyük ihtimalle bir elektriksel gürültü.

Servoya gönderdiğiniz dijital giriş ve çıkış kablolarının sahada dolaştırılmadığından emin olunuz.
Zırhlı kablo kullanınız. Zırhın bir tarafını toprağa bağlayarak denemelerinizi yapınız.
Duruş anında Pn104 ve Pn108 parametrelerinden anlık Hz ve pals sayısını kontrol edebilirsiniz.

Duruş anı çok kısa değilse S/ON sinyali keserek hareket engellenebilir.
Yine dijital girişlerden bir tanesini pals engelleme (0D) olarak ayarlarsanız sinyali vererek hareket engellenebilir.

Ayrıca aşağıdaki adımları uygulayınız.

1. Giriş komut cihazını ve gürültü filtresini servo üniteye mümkün olduğunca yakın ayarlayınız.
2. Rölelerin, solenoidlerin ve elektromanyetik kontaktörlerin bobinlerine bir aşırı gerilim koruyucu bağladığınızdan emin olunuz.
3. Ana devre kablosu ve giriş/çıkış sinyal kablosu/enkoder kablosu için aynı bölgeyi kullanmayınız ve bunları birbirine bağlamayınız.
4. Kablolama da, ana devre kablosu ve giriş / çıkış sinyal kablosu / enkoder kablosu 30 cm'den fazla ayrılmalıdır.
5. Elektrikli kaynak makinesi veya EDM makinesi ile aynı güç kaynağını kullanmayın. Aynı güç kaynağı olmasa bile, yakınlarda yüksek frekanslı bir jeneratör varken ana devre güç kablosunun giriş tarafına ve kontrol güç kablosuna bir gürültü filtresi bağlayınız.

“SD700” sayfasına dön