Verileri Hafızada Tutma

Anonim

Verileri Hafızada Tutma

Mesaj gönderen Anonim »

Merhaba,

Elimde bir proje var bu projede yapılacak işlem dakikada 2-3 test yapması ve bu sonuçları hmi hafızasında tutup istenildiğinde USB ye çekilip excel ile testler hakkında rapor oluşturmak. Bunu nasıl yapabilirim ? Güç gidip gelse bile HMI de tutulan verilerin silinmemesi gerekiyor istek doğrultusunda bit ile silinebilir, USB ye çekilebilir veya istenildiğinde barkod yazıcıya her testin çıktısı alınabilir.

Teşekkür ederim. Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Re: Verileri Hafızada Tutma

Mesaj gönderen Volkan »

Merhaba,

Veri Kayıt özelliğini kullanabilirsiniz. Dışa aktar özelliği ile verileri txt veya csv formatında dosyalayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=a8P34DildWc

Veri Kaydını Kalıcı Olarak Ayarlama (P2 Serisi)

viewtopic.php?f=13&t=62
Anonim

Mesaj gönderen Anonim »

Cevabınız için teşekkür ederim Volkan Bey,

Gösterdiğiniz yoldan yaptım her şey çok güzel yalnız bir sorunum var. Direk testte ki değerlerimi görüyorum yalnız digit yerlerini göstermiyor. Ben göstertemedim tüm veri tiplerini denememe rağmen yapamadım bunun bir yolu var mıdır ?

ÖRNEK : PLC'den gelen değer real sayı biçiminde göstertemediğimden int 72 göstertip hmi de 0,72 göstertiyorum. Bunu aynı şekilde veri kaydında başaramadım. Veri kaydında direk 72 yazıyor.

Teşekkür ederim. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Mesaj gönderen Volkan »

Merhaba;

Aşağıdaki kırmızı ile işaretli bölgeye değer girmeniz gerekmektedir. Girilen değer virgülden sonraki hane sayısını belirler.
resim_2021-09-12_012523.png
resim_2021-09-12_012523.png (21.63 KiB) 10652 kere görüntülendi
Anonim

Mesaj gönderen Anonim »

Volkan Bey tekrardan teşekkür ederim çok yardımcı oluyorsunuz.

Bir sorum daha olacak. Sorun PLC'den yoksa HMI'dan mı bilmiyorum. İşlem bittikten sonra ekranda ki değerleri sıfırlayamıyorum. Aktif değil ama bi önceki sayısal değerler olduğu gibi duruyor sayısal değerlerin bitleri aktif olduğunda güncel değer geliyor. Yada PLC'ye yeni program yüklediğimde tüm görseller sıfırlanıyor. Starta bastığımda tüm değerlerin sıfırlanmasını istiyorum.

Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Mesaj gönderen Volkan »

Merhaba;

Aşağıdaki kırmızı ile işaretli bölgeye atadığınız bir bit (örn. V0.0) ile veri kaydını temizleyebilirsiniz.
resim_2021-09-12_012600.png
resim_2021-09-12_012600.png (43.34 KiB) 10652 kere görüntülendi
Aynı anda registerlarında sıfırlanmasını istiyorsanız yine aynı biti (V0.0) kullanarak bir makro çalıştırabilir ve registerları sıfırlayabilirsiniz.
resim_2021-09-12_012625.png
resim_2021-09-12_012625.png (11.99 KiB) 10652 kere görüntülendi
Anonim

Mesaj gönderen Anonim »

Merhaba,

Cevabınız için teşekkür ederim :) . Veri kaydının olduğu gibi durmasını istiyorum. Oraya ekstra bir bit tanımladım HMI da tıkladığımda sıfırlıyorum. Registerları sıfırlamak istiyorum ben o yüzden sanırım makro oluşturmam gerekiyor. Örnekte bir register yazmışsınız, ben oraya sıfırlanmasını istediğim registerları yazıp =0 yaptığımda ve bunu bir bit 0 dan 1 e geçtiğinde yap dediğimde sanırım hepsi sıfırlanacak değil mi ?

Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Mesaj gönderen Volkan »

Merhaba,

Evet tam olarak öyle. Diyelim ki PLC adreslerinde R0-5 aralığındaki adresleri kullanıyorsunuz. Aşağıdaki makroyu çalıştırmalısınız. "@PLC" bağlantı sayfasındaki cihaza verdiğim isimdir. Siz ne isim verdiyseniz (müdahale etmediyseniz @0 olarak geçer) onu kullanmalısınız.

@PLC:R0 = 0
@PLC:R1 = 0
@PLC:R2 = 0
@PLC:R3 = 0
@PLC:R4 = 0
@PLC:R5 = 0

Sıfırlanacak adres sayısı çok fazla ise makro kodunu kısaltmak için aşağıdaki uygulamayı da yapabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=K6gPNrNpC9I
Kilitli

“HMI” sayfasına dön