Fatek HMI ile 10 Adet INVERTER'e MODBUS Üzerinden Frekans değeri yazma

P2/P5/U7
xna

Fatek HMI ile 10 Adet INVERTER'e MODBUS Üzerinden Frekans değeri yazma

Mesaj gönderen xna »

Fatek HMI P2101SA ile 10 Adet INVERTER'e MODBUS Üzerinden Frekans değeri yazmak istiyorum
bunu nasıl yapabilirim inverter'in Frekans adresi 0x705 -- 41798
Tek olarak HMI'yı bağlayarak haberleştirdim hızı değiştirdim gayet güzel çalıştı ama 10 inverteri nasıl haberleştireceğimi çözemedim
inverter'rin modbus adreseni tek yaparken 1'e ayarlamıştım şimdi 10 inverteri ayrı ayrı yapacağım için 11'den başlayıp 21'e kadar ayarladım ancak
başarılı olamadım , Makro olarakta denedim io_write_and_read() fonksiyonuyla başarılı olamadım bu konuda yardım edermisiniz , hem Sayısal giriş ile hemde Makro ile nasıl yapabileceğimi bir iki örnek ile gösterebilirmisiniz , şimdiden çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Re: Fatek HMI ile 10 Adet INVERTER'e MODBUS Üzerinden Frekans değeri yazma

Mesaj gönderen Volkan »

Merhaba

Bu uygulama için makroya gerek yoktur. RS485 Modbus kullandığınızı varsayarak aşağıdaki görseli oluşturdum. Burada tek bağlantı üzerinden ilerliyoruz. "Alt bağlantılar" seçeneğini aktif ettiğimizde bir liste açılıyor. Ekle butonuna basarak yeni cihazları ekliyoruz. Hat üzerindeki tüm cihazların istasyon numaraları farklı olmalıdır. Aksi taktirde haberleşmede sorunlar yaşanır.

Kablolama yaparken yıldız vb. bağlantılar oluşturulmamalıdır. Kablo PLC'den çıkıp 1. VFD'ye, 1. VFD'den çıkıp 2. VFD'ye... şeklinde olmalıdır.
resim_2024-10-23_103811946.png
resim_2024-10-23_103811946.png (63.42 KiB) 5067 kere görüntülendi
xna

Re: Fatek HMI ile 10 Adet INVERTER'e MODBUS Üzerinden Frekans değeri yazma

Mesaj gönderen xna »

Teşekkür ederim Volkan bey
Gayet Güzel çalıştı , denemelerimde edindiğim bazı tecrübelerimide sizinle ve diğer okuyacak arkadaşlar ile paylaşmak isterim .
Sürekli inverterler ile haberleşmede kalmak Ekranı biraz kasıyor , o yüzden sürekli haberleşmede kalmayı tavsiye etmiyorum , yapılan değişikliklerden sonra yani haberleşmenin bir kısmını MAKRO'lar ile sadece ilgili inverter'lere veri yazmak çok etkili oldu , diğer türlü sürekli 10 inverteri okuyup yazdığımız zaman 2-4 saniyelik gecikmeler oluşuyor bu durum makinenin stabil çalışmasını engelliyor , diğer yandan ekrandan sadece güncelleme yapılacak inverterlerin verilerini MAKRO ile güncellediğimiz zaman gerçek zamanlı veriler eşitleniyor , umarım bu tecrübelerim birilerinin işine yarar , tekrardan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum ...

“Fatek HMI” sayfasına dön