Lineer İnterpolasyon
Lineer İnterpolasyon
Mhspo komutu ile lineer interpolasyon yapıyorum.Şöyle bi durum söz konusu;
Adr olarak(yani relative olarak) yapabiliyorum hiç bir problem yok.Abs (absolute) olarak yapmak istediğimde mhspo komutu error veriyor.
Adr olarak(yani relative olarak) yapabiliyorum hiç bir problem yok.Abs (absolute) olarak yapmak istediğimde mhspo komutu error veriyor.
Re: Lineer İnterpolasyon
Merhaba;
MHSPO fonksiyon tablosunun içerisindeki "Monitor/İzleme" sekmesini açıp alt kısımdaki hata kodunu paylaşır mısınız?
MHSPO fonksiyon tablosunun içerisindeki "Monitor/İzleme" sekmesini açıp alt kısımdaki hata kodunu paylaşır mısınız?
33 : Stroke value error bu hatayı alıyorum
Muhtemelen bir register çakışması mevcut. Projenizi gönderir misiniz? Forum üzerinden sıkıştırılmış dosya formatında (rar, zip) gönderebilirsiniz.
R500 registarına girdiğiniz değerler 100.000 üzerine çıkmamalıdır. MA serisi 100kHz'lik çıkışlara sahiptir. Bu sınırlama FUN141 içerisindeki tablodan 4 numaralı parametreden yapılır.
FUN147 fonksiyonu oluştururken WR bölgesine girdiğiniz registerin değeri, FUN147 fonksiyonunun tablosundaki adım sayısı (gönderdiğiniz projedeki adım sayısı 1 adettir) geçmemelidir. Örneğin projenizde WR=R150. R150'nin değeri 2 olursa fonksiyon hataya düşecektir.
Çalışır haldeki projeyi tarafınıza gönderiyorum. Projeyi PLC'nize yüklemek için "Tool/System Restore" yolunu izleyiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=9Aj1fF5 ... 0&index=32
FUN147 fonksiyonu oluştururken WR bölgesine girdiğiniz registerin değeri, FUN147 fonksiyonunun tablosundaki adım sayısı (gönderdiğiniz projedeki adım sayısı 1 adettir) geçmemelidir. Örneğin projenizde WR=R150. R150'nin değeri 2 olursa fonksiyon hataya düşecektir.
Çalışır haldeki projeyi tarafınıza gönderiyorum. Projeyi PLC'nize yüklemek için "Tool/System Restore" yolunu izleyiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=9Aj1fF5 ... 0&index=32
O zaman ABS olarak sıralı adım gerçekleştirmez miyim?
Önce 5000'e git daha sonra 2000' geri dön gibi bir program yazamaz mıyım?
Önce 5000'e git daha sonra 2000' geri dön gibi bir program yazamaz mıyım?
Teşekkür Ederim.İyi Çalışmalar.
MERHABA KOLAY GELSİN BENDE MHSPO KOMUTUYLA LİNEER İNTERPOLASYON YAPIYORUM KISACASI STEP MOTORLAR İLE KOLİ İÇİNE İP DOLDURMA MAKİNASI ,ÇALIŞTIRMAYA BAŞLADIĞIMDA SIKINTISIZ ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR FAKAT ÇALIŞMAYI DURAKLATIP TEKRAR ÇALIŞTIRINCA ÇALIŞMA ALANININ DIŞINA ÇIKIYOR MAKİNA , PROJEMİ KONTROL EDEBİLİRMİSİNİZ