Kablosuz haberleşme, birçok konuda sağladığı esneklik sayesinde, otomasyon sektöründeki önemini her geçen gün arttırmaktadır.

Projenin en kritik safhalarından biri olarak nitelendirilen kurulum ve devreye alma aşamasında, kontrol panoları hareketli bir parça üzerinde olabilir veya pano çevresinde tehlike yaratabilecek hareketli robot kolları vb. aygıtlar bulunabilir. Ayrıca kontrol panosunun bulunduğu çalışma ortamı kullanıcı için uygun olmayabilir.( aşırı sıcak, aşırı soğuk, gürültü, toz vb. ) Kablolu bağlantıda kullanıcı bir kablo ile kontrol panosu içerisinde bulunan PLC’ye bağlanmak için panonun 1-2 metre yakınında bulunmak zorunda kalır. Haraketli parçalar kullanıcı için tehlike yaratabilir ve iş kazalarına sebep olabilir. PLC ile kablosuz haberleşme ihtiyacı vinç, döner tabla, robot kolları, konveyör hatları vb. otomasyon uygulamalarında karşımıza çıkmaktadır.

FBs-B2C modülü, RS232 portundan aldığı veriyi Bluetooth üzerinden kablosuz olarak ileten bir veri dönüştürücüsüdür. Fatek PLC’de Port0 kullanımı için özel olarak tasarlanmıştır. Bu modül ile kullanıcı Fatek PLC'ye kablosuz olarak bağlanabilir. B2C’nin güzel yanı, bağlı olduğu PLC'nin haberleşme ayarlarını ve istasyon numarasını otomatik olarak algılayabilmesidir. Kısacası B2C tak çalıştır özelliği ile sizi kablo karmaşasından kurtaracak ve hareket özgürlüğü sağlayacaktır. Hareketli bir parça üzerinde bulunan PLC’de çevrimiçi olabilecek, istediğiniz müdahaleleri anında yapabilecek ve kablosuz haberleşme imkânına sahip olacaksınız.


Ürünlere
Git